valuta: 
oppervlakte:  Print

Vraag & Antwoord


Kan ik een residentie verkrijgen als ik onroerend goed aankoop?

Ja zodra u de woning hebt betaald en op uw naam heeft krijgt u na sleuteloverdracht ook het recht om een residentievisa aan te vragen.

Wanneer wordt het onroerend goed op naam ingeschreven in het kadaster?

Tot oplevering staan de objecten ingeschreven bij de ontwikkelaar en na oplevering worden deze ingeschreven in het kadaster.

Welke kosten zijn er verbonden bij de aan- of verkopen?

Vanaf de ontwikkelaar zijn er geen overdrachtkosten (transferfee) van toepassing. Bij de aan- of verkoop van een woning die al verkocht is wordt er veelal 2% door de ontwikkelaar in rekening gebracht. Bij het overschrijven in het kadaster bedraagt dat circa 1%. Voor de overdracht wordt nagenoeg altijd gebruik gemaakt van een lokaal gevestigd advocaten-/notarissenkantoor. Voor hun diensten berekenen zij AED 10.000. Zij verrichten en garanderen de betalingen en overdracht. AA properties berekent voor haar diensten 1 tot 3%, afhankelijk van de verkoopwaarde.

Hoe vindt de aan- of verkoop plaats?

Bij een aan- of verkoop wordt met u een aankoop- of verkoopprijs bepaald overeenkomend met de marktprijs. Via ons netwerk van honderden kopers, investeerders en makelaars over de gehele wereld wordt uw woning gezocht of te koop aangeboden. Het beste bod wordt in overleg aanvaard en middels een borg bevestigd. Na ontvangst van de borg wordt de villa uit de verkoop gehaald en de overdracht voorbereid. De koper dient het bedrag, benodigd voor de verkoper, over te maken naar een in Dubai gevestigd advocaten-/notarissenkantoor die de overdracht in uw opdracht bij de ontwikkelaar of kadaster zal uitvoeren. De tenaamstelling vindt pas plaats nadat de betalingen door de koper zijn voldaan. AA properties begeleidt en voert de gehele overdracht in samenwerking met u uit en staat tevens garant voor een correcte overdracht.

Is het eenvoudig om onroerend goed te kopen en verkopen in Dubai?

De verkoop en de overdracht tot aan het vrijkomen van uw inleg en rendement beloopt circa 4 tot 6 weken.

Kan ik mijn onroerend goed doorverkopen en mijn geld terughalen naar Nederland?

Ja u kunt altijd uw woning doorverkopen en uw rendement met inleg zonder beperkingen of voorwaarden terug overboeken naar Nederland.

Welke onroerendgoedverzekeringen zijn van belang?

Vanaf het moment dat uw woning wordt opgeleverd moet u zelf een opstalverzekering en inboedelverzekering afsluiten. Condities en kosten zijn min of meer gelijk aan die in Nederland.

Kan ik een financiering verkrijgen bij de aankoop van onroerend goed?

Als buitenlander is het niet mogelijk een financiering aan te trekken. Een Nederlandse bank doet dit niet, omdat deze het onroerend goed (nog) niet als onderpand accepteert. Bij een lokale bank kunt u wel financieren doch alleen als u permanent in Dubai woonachtig bent. Sommige projecten kennen een projectfinanciering vanuit de ontwikkelaar. Op verzoek kunnen wij u deze projecten opgeven.

Met welke servicekosten dient er rekening te worden gehouden?

Net zoals in Nederland zijn ontwikkelaars in Dubai verplicht een Vereniging Van Eigenaren op te richten. Hieraan dient de eigenaar een bijdrage te leveren voor de onderhoudskosten van algemene ruimten. Tarieven zijn vergelijkbaar met of lager dan die van Europa.

Wordt er in Dubai helemaal geen belasting ingehouden op mijn rendement?

Nee, in Dubai hoeft u geen belasting te betalen. Belangrijk is hoe u uw investering in Dubai betaalt. Indien vanuit uw privévermogen dan is het rendement veelal ook in Nederland belastingvrij. Koopt u vanuit uw bedrijf dan is er veelal Vpb en AB van toepassing. Er zijn veel mogelijkheden doch dat varrieert van uw situatie. Wij adviseren u om uw fiscalist te raadplegen.

Wordt het onroerendgoed in Dubai mijn eigendom?

Indien u in de zogeheten free hold zone projecten koopt (zoals de Palmeilanden) dan wordt u eigenaar van de grond en de woning. Zogenaamde leaseholdprojecten zijn op basis van erfpacht. Deze vind je in en rondom de stad of op golfbanen.

Waarom zou ik in onroerend goed beleggen en niet in OG-fondsen?

Met beleggen in onroerend goed heeft u altijd zelf de onderliggende waarde van het onroerend goed als zekerheid. Bij obligaties ligt dat bij de fondshouder. Verder is uw rendement bij een fonds gelimiteerd en bij OG in eigen beheer niet!

Waarom zou ik in Dubai onroerend goed kopen en niet binnen Europa?

Geen stad in de wereld kent zoveel unieke projecten als Dubai. Dubai is belastingvrij, veilig en alle faciliteiten en services op het hoogste niveau zijn aanwezig. Tevens is de Staat Dubai de ontwikkelaar van de Palmeilanden. Een veiligere ontwikkelaar en belegging kunt u niet vinden in de wereld.