valuta: 
oppervlakte:  Print

Toerisme


Dubai kent 9 maanden per jaar een heerlijk klimaat en biedt alles om te kunnen genieten van zon, de heldere blauwe zee en de prachtige stranden. Daarnaast biedt Dubai ongekende mogelijkheden tot vermaak. Van watersport tot wintersport en van golfen tot paardenraces, de mogelijkheden zijn onbeperkt.


Alles in Dubai draait om luxe en ontspanning. Restaurants zijn er in alle soorten, maten en klassen. Ook hier gaat kwaliteit boven alles en dat tegen zeer lage prijzen. Verder staat Dubai natuurlijk bekend om de vele grote luxe winkelcentra. Winkelen doet u in Dubai geheel belastingvrij.


Hieronder vermelden wij een aantal unieke activiteiten.

Sportmogelijkheden
Dubai is momenteel bezig met het realiseren van Sportcity, een sportief woon- en entertainmentconcept dat onderdeel uitmaakt van Dubailand, een binnenlands recreatiepark dat alle record zal gaan breken. Achtbanen, een waterpark, levensechte dinosaurusrobots, maar ook educatie, kunst en cultuur in optima forma. Ondanks dat dit unieke concept er aan gaat komen worden er al diverse mogelijkheden geboden om uw uithoudingsvermogen te testen tot het uiterste.


A1 Grand Prix
Op deze 5 kilometer lange racebaan, in het project Autodrom, wordt plek geboden aan 7.000 toeschouwers om diverse races bij te wonen. Momenteel zijn ze druk bezig om het nieuwe Formule 1 team op te richten waardoor straks de mogelijkheid bestaat dat er Formule 1 races gehouden kunnen worden op de banen in Dubai.


Duiken & snorkelen
Dubai kent diverse duikscholen waar men materiaal kan huren en/of duiklessen kan nemen. Er zijn diverse locatie te bezichtigen waaronder in zee gelegen wrakstukken. Op dit moment worden de bekendste riffen ter wereld nagebootst aan de rand van de crescent van Palm Jumeirah. In hotel Atlantis op Palm Jumeirah kun je zelfs snorkelen en zwemmen met dolfijnen.
 
Fietsen
Er worden diverse excursies geboden om het natuurschoon van Dubai al fietsend te ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld een excursie bij het Hatta gebergte.


Golf
Er zijn zeven golfbanen in Dubai, variërend in 9 of 18-hole banen, op zand of groen gras en dat alles op schitterend aangelegde terreinen. Enkele banen zijn zelfs Championship golfbanen en enkele zijn aangelegd nabij Resorts of koopwoningen. De meest bekende golfclubs van Dubai zijn:


• Al Badia Golf Resort
• Emirates Golf Club
• Dubai Creek Golf
• Dubai Golf / Nad al Sheba Club
• Dubai Country Club
• Jebel Ali Hotel & Golf Resort
• The Montgomerie
• Woestijnbaan van Arabian Ranches.


Omdat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn en steeds meer nieuwe projecten waarbij een golfbaan in de nabijheid wenselijk is, zullen er nog 8 golfbanen ontwikkelt worden.


IJsschaatsen
Dubai beschikt over twee ijsbanen, namelijk bij de Hyatt Regency en bij de Al Nasr Leisure Land.


Indoor skiën
Niets is te gek voor Dubai want in 2005 opende dit sneeuwpark haar deuren  en werd daarmee de twee na grootste indoorski-afdaling ter wereld. Maar als u denkt dat het daarmee ophoudt, dan heeft u het mis! In het project Sportcity zal in de nabije toekomst een twee indoor-skibaan geopend worden: de Dubai Sunny Mountain Skidom.


Kartbanen
De kartbanen bij Nad Al Sheba en Jebel Ali Hotel zijn dagelijks geopend voor het publiek. Daarnaast is met druk bezig met de realisatie van zowel overdekte als niet overdekte kartbanen in het project Autodrom.


Klimmen
Voor de klimmers onder u zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u naar de klimhal bij de Farao’s Club of men kan kiezen voor outdoor klimmen en zijn er in de gebergte van Dubai diverse routes uitgestippeld van eenvoudig tot zeer uitdagend. Aan u de keus!


Paardrijden
Er zijn diverse clubs waarbij verschillende ritten georganiseerd kunnen worden, bv door de woestijn. Daarnaast is er nabij de Arabian Ranches een poloclub en zijn er diverse rijscholen met wedstrijdfaciliteiten, want paarden zijn een essentieel onderdeel van de traditie van Dubai.


Schieten
Er is een shootingclub en academie waar men al of niet onder begeleiding uiteenlopende schietmogelijkheden kan uitoefenen. Ze hebben zelfs een lasershootingsimulator.
Het hotel Hatta Fort beschikt over de mogelijkheden  kleiduivenschieten en boogschieten.


Tennis
Dubai staat bekend om de ATP Dubai Open en de fenomenale baan op het dak van het 7-sterren hotel de Burj Al Arab. Maar bij alle grote hotels zijn er tennisbanen gerealiseerd om in alle rust een balletje te kunnen slaan.


Vissen
Men kan in Dubai compleet bemande boten huren voor diverse vistochten.


Vliegen
Vliegen mag men alleen als men beschikt over de juiste papieren. Maar vliegtuigen kunnen gehuurd worden bij Dubai Flying Association en Emirates Flying School.


Watersporten
Hieronder vallen: zeilen, surfen, kitesurfen en jetskiën. Dit kan bij diverse gespecialiseerde clubs die diverse materiaal te huur hebben en dat met of zonder instructeur.


Zandskiën
Uniek is het skiën of snowboarden op woestijnzand in de bergen.


Watervliegtuig
Door een vlucht te maken met een watervliegtuig kunt u heel Dubai vanuit de lucht aanschouwen. Een echte aanrader! Voor boekingen en informatie kunt u contact opnemen met:


Seawings
www.seawings.ae


Touroperators
Indien u er naar op vakantie wenst te gaan kunt u contact opnemen met de volgende Dubai Specialisten:


DKTS
www.dkts.nl 


Destination Dubai
www.destinationdubai.nl